Het plezier van tafelen op z’n Frans komt (eindelijk) naar België.

Het concept

Een tafereel dat verwondering oproept, dat doet watertanden: een lekker stuk vlees gaart traag aan het spit. Het draait langzaam om zijn as, urenlang, net zoals vroeger. Het vel knapperig, het vlees botermals. Spareribs en eendenborst sissen op de plancha van onze brasero. Enkele goeie flessen wijn worden ontkurkt en gedegusteerd. Heerlijke momenten van puur plezier, om te delen met uw kameraden …
Meer input hebben onze bons vivants niet nodig om hun inspiratie aan het werk te zetten.

Het team van Gueuleton België biedt u een waaier aan mogelijkheden rond koken op houtvuur, aan het spit of op de brasero, maar ook tastings met de beste streekproducten, bij u thuis of waar uw evenement ook plaatsvindt.

Gueuleton stelt voor: een service op maat van elk evenement

De degustaties

Onze teams van bons vivants zijn voortdurend op zoek naar de allerbeste streekproducten, de crème de la crème die jij mag degusteren. De gerechten verschijnen op robuuste houten plankjes of op elegante leisteen, rondgedragen op plateaus of als buffet in een kraampje. De gedroomde start van jouw Gueuleton-moment, van een receptie of feestje.

De Brasero’s

De Brasero’s van Gueuleton zijn perfect om je vlees, vis, groenten en ander lekkers à la minute op de plancha te bereiden. Ook het versnijden en de andere voorbereidingen kan je met eigen ogen aanschouwen, en natuurlijk dresseren we het geheel in de vorm van een aanlokkelijk buffet.

De Tournebroche

De Tournebroche van de bons vivants is een spektakel, een feest voor het oog en de smaakpapillen, een ware ode aan de kunst van het culinaire genieten. Op de grill, een braadrooster of de plancha, aan het spit of aan een touwtje: wij brengen alle bereidingen op open vuur samen in één enkel toestel. Snijden, dresseren en serveren gebeurt rechtstreeks aan de Tournebroche.

De bediening, het meubilair en het vaatwerk zijn uiteraard op aanvraag te personaliseren. Contacteer ons gerust, we steken graag de koppen bij elkaar om uw project vorm te geven.

De kaart

Hier vindt u meer informatie over de kleine en grote geneugten van het seizoen, zorgvuldig geselecteerd door ons team van levensgenieters.
We kunnen ook een formule op maat voor u samenstellen, op basis van uw favoriete producten. Neem hiervoor gerust contact met ons op.

De degustaties

Voor elke keuze wordt een portie per gast voorzien. Vanaf € 4/persoon.

Gerookte Ardense forel
Wilde garnalen in persillade
Gerookte zalm
Croque Monsieur met truffel
Miniballetjes op Luikse wijze
Mergpijpje
Plank met fijne vleeswaren
Gegrilde groenten
Pimientos de Padrón
Knapperige groenten
Oesters
Ganzenlever
Pijlinktvis in persillade
Assortiment bloedworst
Iberische ham
De Brasero's

Vanaf € 22/persoon, minstens 30 personen

Longhaas
Gerijpte entrecôte
Kotelet van hoevevarken
Kotelet van hoevekalf
Eendenborst
Zalm
Iberische pluma

Bij onze gerechten serveren wij u aardappelen die in een pot op het vuur zijn gekookt (in de prijs inbegrepen), een gastronomische Gueuleton-saus (room, ouderwetse mosterd, bieslook. Inbegrepen in de prijs) en een seizoensgroente (mits toeslag).

Al deze voorstellen zijn ook mogelijk aan de Tournebroche vanaf 60 personen

De Tournebroche

Vanaf € 20/persoon, minstens 60 personen

Ham van hoevevarken
Hoevevarken
Lamszadel

Bij onze gerechten serveren wij u aardappelen die in een pot op het vuur zijn gekookt (in de prijs inbegrepen), een gastronomische Gueuleton-saus (room, ouderwetse mosterd, bieslook. Inbegrepen in de prijs) en een seizoensgroente (mits toeslag).

De wijn

Wij helpen u graag bij uw keuze uit onze 4000 referenties om de perfecte match bij uw menu te vinden. Alle Belgische en Franse regio’s zijn vertegenwoordigd, en onze kaart omvat ook een aantal Italiaanse en Spaanse wijnen.

Wij bieden ook enkele bieren, gins, cognacs, armagnacs & whisky’s van topkwaliteit aan

Kinderen

Om het feest helemaal af te maken, bieden wij uw jonge levensgenieters onder de 12 jaar een gastronomisch alternatief bestaande uit echte boerenworstjes, gebakken op de brasero, vergezeld van sperziebonen en krokante aardappeltjes

Ons verhaal

Puur plezier, prachtige streekproducten, gezellige verbroedering, vrolijke liederen en een goeie fles wijn! Dat zijn de waarden die voor Quentin, Nico, Julien en Arnaud sinds jaar en dag vooropstaan, dat is waar ze van genieten. Toen dit viertal Arthur en Vincent tegen het lijf liep, de oprichters van de in Frankrijk wereldberoemde Gueuleton-community, was het dan ook liefde op het eerste gezicht.
Want ja, in heel Frankrijk vind je al 15 restaurants en evenveel Tournebroches die bons vivants van allerlei pluimage in de watten leggen.

Het was dus hoog tijd om ook de Belgen, gerenommeerde feestbeesten en bourgondiërs, in de grote Gueuleton-familie op te nemen. Nu de eerste Belgische Tournebroche een feit is, begint dus ook ons Belgische verhaal. In de loop van 2023 komt er een vervolg in de vorm van een restaurant, dé place to be voor al wie houdt van gezelligheid, gedeelde momenten, een goed glas wijn … Kortom, van de goeie dingen des levens!

Al het nieuws over Gueuleton

Je vindt de wereld van en het nieuws over Gueuleton ook terug in papieren formaat: overheerlijke gerechten, blije gezichten, lekkere wijn, op de ouderwetse manier …

Online boetiek

Wijnkelder, baretten, schorten & co, wijnen en verwante producten

Volg de avonturen van onze Gueuletons

#Gueuletonbelgië
SLUIT U AAN BIJ DE COMMUNIT
Hebt u honger? Of dorst? Zin om er eens stevig in te vliegen?

Hebt u een vraag voor onze Bon Vivants?
Contacteer ons!

    Uw gegevens
    * Verplichte velden

    Je vindt Gueuleton ook in Frankrijk

    Kom onze community van echte Franse levensgenieters ontdekken, want ook in Frankrijk staat lekker eten hoog op de agenda.

    This site is registered on wpml.org as a development site.